Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gezamelijke kansverdeling

gegeven:
f(X,Y) = c(2x + y) met [x = 0], [y = 0], [(2x + y) = 2]
0 anders

de vraag is nu wat de waarde is van c.

Ik weet dat de waarde moet zijn 3/4.

Wanneer ik de dubble integraal bereken, kom ik daar niet op uit, ik heb namelijk een probleem met het kiezen van de juiste boundaries. Ook in het boek wordt dit niet duidelijk uitgelegd en ik hoop daarom dat jullie daar wel toe in staat zijn.

Bij voorbaar dank

Kennet
Student universiteit - dinsdag 23 januari 2007

Antwoord

Het gaat hierbij om het gebied T:

q48804img1.gif

Hiervoor geldt:

q48804img2.gif

Dus:

q48804img3.gif

Maar omdat het hier een kansfunctie betreft moet deze integraal wel op 1 uitkomen. Conclusie?

WvR
dinsdag 23 januari 2007

©2001-2024 WisFaq