Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 48743 

Re: Re: Optellen en aftrekken van negatieve getallen

Nee, 10 + - 9 = 10 - 9
Dus: + - = -

Alexis
Docent - zondag 21 januari 2007

Antwoord

Ah.. ik snap 't... In plaats van '+-' kan je '-' lezen en in plaats van '--' kan je '+' lezen, dat soort dingen... De vraag is of je dat moet willen. Misschien moeten leerlingen toch voldoende gelegenheid krijgen echt te begrijpen (met de heks bijvoorbeeld) dat het optellen van een negatief getal hetzelfde is als aftrekken van een positief getal en dat het aftrekken met een negatief getal hetzelfde is als optellen van een positief getal. Wat (als je dit zo opschrijft) een hele mond vol is... Anders geformuleerd, wiskunde is geen tekstverwerken! Maar toch bedankt, ik ben blij dit nu is opgelost, ook al was het een vraag uit 2001

P.S.
Een leerling die zegt 'plus en plus is dat plus' zit wel heel erg dicht bij de afgrond! Een maand later wordt dat dan toch 12-8=-4 want plus en min was toch min?

WvR
zondag 21 januari 2007

©2001-2024 WisFaq