Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 48536 

Re: Re: Re: Scheve assymptoot

Hmmmz, ik kruip bijna onder de tafel van schaamte.. maar wil het toch graag weten.

((3x4+x3-16x2+14x+2)/(x3+x2-5x+3)) / x is de functie. Deze moet ik delen door x. Nu komt er een factor x in de noemder erbij. De noemer wordt dan volgens mij x3+x2-4x+3. Dit zal fout zijn, want ik moet ergens x4 erbij toveren. Kunt u vertellen wat de noemer wordt nadat de functie gedeelt is door x ?

Ronald
Student universiteit - zaterdag 13 januari 2007

Antwoord

Beste Ronald,

Stel f(x) = 5, dan is f(x)/x = 5/x.
Stel f(x) = x+2, dan is f(x)/x = (x+2)/x = x/x+2/x = 1+2/x.
Stel f(x) = (x2+1)/(x-3), dan is f(x)/x = ((x2+1)/(x-3))/x = (x2+1)/(x2-3x).

Een breuk delen door x, is de noemer vermenigvuldigen met x.

Lukt het zo ook met jouw f(x)?

mvg,
Tom

td
zaterdag 13 januari 2007

 Re: Re: Re: Re: Scheve assymptoot 

©2001-2024 WisFaq