Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 48288 

Re: bepaalde integraal: substitutie

Ik kom nog altijd niet uit het antwoord, het antwoord blijkt 1/2 te zijn, maar ik snap er niet veel van

ralph
Student universiteit - woensdag 3 januari 2007

Antwoord

Beste Ralph,

Mijn voorstel was de substitutie y = 1-cos(3t). Even opletten met de grenzen, als t = $\pi$/6, dan is y = 1 en als t = $\pi$/3, dan is y = 2 (ga zelf na!). Beide leden van onze substitutie differentiëren levert dat dy = 3.sin(3t)dt of 1/3 dy = sin(3t)dt. De integraal gaat dus over in:

$\int{}$1$\to$2 y/3 dy

mvg,
Tom

td
woensdag 3 januari 2007

©2001-2024 WisFaq