\require{AMSmath} Oplossen van differentiaal vergelijkingen Beste Helper, We hebben echt hulp nodig met de volgende opgaven, we weten namelijk niet meer hoe we het moeten aanpakken! Vind voor de differentiaalvergelijking y·=(ty)2sinh(1+t3) de oplossing y(t) met y(-1)=0 en de oplossing y(t) met y(-1)=-3 bij voorbaat dank. Sander Student universiteit - vrijdag 24 november 2006 Antwoord dy/dt = (ty)2sinh(1+t3) Û dy/dt = y2t2sinh(1+t3) Û dy/y2 = t2sinh(1+t3)dt Û -1/y = {(e2+1)cosh(t3)+(e2-1)sinh(t3)}/6e + C ... kom je hier verder mee? groeten, martijn mg zaterdag 25 november 2006 Re: Oplossen van differentiaal vergelijkingen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste Helper, We hebben echt hulp nodig met de volgende opgaven, we weten namelijk niet meer hoe we het moeten aanpakken! Vind voor de differentiaalvergelijking y·=(ty)2sinh(1+t3) de oplossing y(t) met y(-1)=0 en de oplossing y(t) met y(-1)=-3 bij voorbaat dank. Sander Student universiteit - vrijdag 24 november 2006
Sander Student universiteit - vrijdag 24 november 2006
dy/dt = (ty)2sinh(1+t3) Û dy/dt = y2t2sinh(1+t3) Û dy/y2 = t2sinh(1+t3)dt Û -1/y = {(e2+1)cosh(t3)+(e2-1)sinh(t3)}/6e + C ... kom je hier verder mee? groeten, martijn mg zaterdag 25 november 2006
mg zaterdag 25 november 2006
©2001-2024 WisFaq