\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 47692 Re: Hele lange vergelijking als ik alle haakjes wegwerk krijg ik het volgende: A2C - A2CX - A2X + A2X2 - XBC - X2B = XD - X2D maar hoe groepeer ik nu de machten van X of hoe krijg ik dit tot X=... Calafa Student hbo - maandag 20 november 2006 Antwoord Beste Calafalas, Ik zie niet waar je een a2 vandaan zou halen, ik zie maar één factor a. Uitwerken: ac + ax2 - acx - ax - bcx + bx2 = dx - dx2 Nu alles in x2 samennemen, alles in x en de constante termen: (a+b+d)x2 - (a(c+1)+bc+d)x + ac = 0 Dit is een kwadratische vergelijking in x, op te lossen naar "x = ..." met de abc-formule. mvg, Tom td maandag 20 november 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
als ik alle haakjes wegwerk krijg ik het volgende: A2C - A2CX - A2X + A2X2 - XBC - X2B = XD - X2D maar hoe groepeer ik nu de machten van X of hoe krijg ik dit tot X=... Calafa Student hbo - maandag 20 november 2006
Calafa Student hbo - maandag 20 november 2006
Beste Calafalas, Ik zie niet waar je een a2 vandaan zou halen, ik zie maar één factor a. Uitwerken: ac + ax2 - acx - ax - bcx + bx2 = dx - dx2 Nu alles in x2 samennemen, alles in x en de constante termen: (a+b+d)x2 - (a(c+1)+bc+d)x + ac = 0 Dit is een kwadratische vergelijking in x, op te lossen naar "x = ..." met de abc-formule. mvg, Tom td maandag 20 november 2006
td maandag 20 november 2006
©2001-2024 WisFaq