Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 47369 

Re: Re: Toon aan dat de formule juist is

owwww okeej, wat ik heb gedaan is van deze twee formules 1 formule maken, dus ik heb gebruikt: cos2 2t + sin2 2t =1
en dan heb ik gebruikt x= cos2t, en hiervan cos2 2t gemaakt,dan was het x2 en y = sint + cost == y2 = 1 + sin2t
maar je moet sin 2t hebben dus y4 = 1 + sin2 2t
toen schreef ik: cos2 2t + sin2 2t =1
x2 + (Y4-1)=0 en deze heb ik verder uitgewerkt naar de functie y=1^.25 + Öx
en toen heb ik de formule van wentelen om de y-as toegepast, want ik dacht toen dat de upper en lower limit 1 en 0 waren, en je moest na 'de grote S' x2 invullen, dus dan heb ik x2 voor het ' = ' teken gehaald, en wat erachter staat gebruikt in de rienmansom. Toen ik dit gedaan had, heb ik het geprimitiveerd, en pie ervoor gezet, ik kreeg 0,8p uit. :s ik weet niet of dat goed is

weet u dat?

Radjni
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 30 oktober 2006

Antwoord

Het was uit vorige vragen al duidelijk dat een formule voor K was:
x2+(y2-1)2=1
x2 vrijmaken levert x2=1-(y2-1)2
Het uitwerken van (y2-1)2 levert in ieder geval niet y4-1, maar y4-2y2+1
De integraal die je nu moet berekenen voor het bovengedeelte is pò0Ö2x2dy=pò0Ö2(1-(y2-1)2)dy
De exacte uitkomst hiervan is 8p/15Ö22.3695

hk
maandag 30 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq