Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 47118 

Re: Inhoud berekenen omwentelingslichaam

Hey Tom, het is al gelukt deze som. Maar was wel verdomd moeilijk, het komt ook uit een boek van de universiteit die mn leraar nodig vond om te maken. Het zit namelijk zo, het is wentelen over y-as en de formules aanpassen, maar dta kost echt veel moeite, omdat de ene formule +4 is en de andere -4, je moet namelijk x=8 y =1 nemen, kan je dit niet echt uitleggen, moet je eerst plaatje hebben. Maarja toch bedankt. Als je een uitdaging zoekt moet je deze som maar maken.
thnx,
-Jack

Jack
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 oktober 2006

Antwoord

Beste Jack,

Mooi dat je er geraakt bent, maar aan je uitleg schort wel wat. Als je in de y-richting integreert, schrijf je dus eerst y = f(x) en y = g(x) voor de parabool en de lijn. Deze moet je allebei 4 eenheden opschuiven naar rechts, om rond de x = 4 te wentelen via de formule van wenteling rond de y-as, bij allebei dus "-4" als ze in de juiste vorm staan. Het volume is dan inderdaad 153p/5.

mvg,
Tom

td
maandag 16 oktober 2006

©2001-2025 WisFaq