Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud berekenen omwentelingslichaam

x=9-y2, x-y-7=0; x = 4
Het is hier de bedoeling nadat de 2 grafieken geplot zijn, het oppervlakte wat ingesloten wordt te berekenen, en deze om de x=4 te wentelen, om de y-as dus, en dus de inhoud te berekenen. Het antwoord is 153p/5
Maar hoe komt men hieraan?

Jack
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 oktober 2006

Antwoord

Beste Jack,

Lukt het om de grafieken te plotten? Kan je de oppervlakte berekenen?
Het volume kan je berekenen door integratie in de y-richting:

pòf(y)2-g(y)2 dy

Let wel: dit is om de y-as, maar jij moet om x = 4, verschuif dus over -4 en bereken dan het volume. Toon even hoe ver je geraakt en geef aan waar je vast zit.

mvg,
Tom

td
maandag 16 oktober 2006

 Re: Inhoud berekenen omwentelingslichaam 

©2001-2024 WisFaq