Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule tekenen

Ik moet de formule tekenen van:
f(x): |3x+3|+|2x+4|-x+3

Ik zou niet weten hoe ik hier aan moet beginnen...

Ook vraag ik mij de benaming van dit soort formules af, ik heb namelijk wel een boek voor Wiskunde maar ik zou niet weten waaronder ik moet kijken...

Alvast bedankt!

Bert V
Student hbo - dinsdag 3 oktober 2006

Antwoord

Beste Bert,

De verticale strepen staan voor de 'absolute waarde', hetgeen de getalwaarde behoudt maar steeds positief is. Zo is |2| = 2 maar |-3| = 3.

Er geldt per definitie: |x| = x als x 0 en |x| = -x als x 0

Op deze manier kan je je functievoorschrift opsplitsen in verschillende delen, zonder de absolute waarde tekens. Ga daarvoor na in welk punt x de (lineaire) uitdrukkingen binnen die absolute waarden veranderen van teken.

mvg,
Tom

td
dinsdag 3 oktober 2006

 Re: Formule tekenen 

©2001-2024 WisFaq