Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 46756 

Re: Impliciet differentieren

ik begrijp het,
dus dan zou het 2y.y'.x2+2y2x=2-y'
moeten worden,
dan moet ik nog y' eruit vissen,
dan krijg je zoiets als
ý'(2y.x2+1)-2 = 2y2x
y' = ((2y2x)/(2y.x2+1)) + 2

maar dat antwoord klopt dan ook niet.

Sien
Student universiteit - zondag 24 september 2006

Antwoord

Beste Sien,

Nu ben je goed op weg. Zoals ik al zei, splits de termen met en zonder y':

2yy'x2+2y2x = 2-y' Û 2yy'x2+y' = 2-2y2x Û (2yx2+1)y' = 2-2y2x

Deel nu nog door de factor die links voor y' staat en je bent er.

mvg,
Tom

td
zondag 24 september 2006

©2001-2024 WisFaq