Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking van functie met twee onbekenden en een raaklijn

Ik heb 2 functie's:
f:y=x4+2x+a
g:y=6x+7

Nu moet ik een waarde van a hebben zodat y=6x+7 een raaklijn is van y(x)=x4+2x+a. Nu weet ik dat a=10 d.m.v. het willekeurige getallen voor a in vullen en via mijn grafische rekenmachine kijken of deze kloppen. Maar is er ook een manier om dit te berekenen en zo ja hoe doe je dit dan?

Jelle
Student universiteit - zondag 10 september 2006

Antwoord

Als g de raaklijn is aan f in P dan is de afgeleide van f in P gelijk aan 6.
Helpt dat?

WvR
zondag 10 september 2006

 Re: Vergelijking van functie met twee onbekenden en een raaklijn 

©2001-2024 WisFaq