Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 46326 

Re: Bewijzen dat eigenwaarden voldoen aan formule

Wat bedoel je met ontbinden met l-1? Wat je vervolgens hiermee doet is mij niet duidelijk. En ik vind het vreemd dat je eerst een antwoord moet vinden (l=1) om verder te kunnen. Hoe zit dat?

Ook heb je volgens mij een foutje gemaakt, want jou uitkomst: (1-l) (l+0,8)(l+0,2), moet eigenlijk:
(l-1)(l+0,8)(l+0,2) zijn.

Rens
Student universiteit - zondag 13 augustus 2006

Antwoord

Er is ook nog wel een andere manier om een derdegraads vergelijking op te lossen maar de vraag is of je dat moet willen.
Zie De nulpunten van een 3e graadsvergelijking bepalen

Dat laatste klopt toch niet helemaal... ontbinden levert toch echt mijn formule op. Als je de vergelijking (1-l))(l+0,8)(l+0,2)=0 hebt mag je ook schrijven (l-1))(l+0,8)(l+0,2)=0. Dat is namelijk hetzelfde!

WvR
zondag 13 augustus 2006

©2001-2024 WisFaq