\require{AMSmath} Functie met ln Gevraagd word de limiet en ik zou graag een stap voor stap uitwerking zien dan kom ik wel uit de rest denk ik zo.lim x$\to$12log x/1-xen bvlim x$\to$3lnx - ln3/x-3 Natali Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 augustus 2006 Antwoord Dag NatalieJe bekomt in beide gevallen het geval 0/0 en dus kun je weer de regel van de l'Hopital toepassen.lim(x$\to$1) 2.log(x)/(1-x) (de l'Hopital) = llim(x$\to$1) D(2.log(x))/D(1-x) =lim(x$\to$1) (2/x.ln10)/-1 =lim(x$\to$1) -2/x.ln10 = -2/ln10lim(x$\to$3) (lnx - ln3)/(x-3) = (de l'Hopital)lim(x$\to$3) D(lnx - ln3)/D(x-3) =lim(x$\to$3) (1/x)/1 = lim(x$\to$3) 1/x = 1/3 Zie Regel van de l'Hopital LL donderdag 3 augustus 2006 Re: Functie met ln ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gevraagd word de limiet en ik zou graag een stap voor stap uitwerking zien dan kom ik wel uit de rest denk ik zo.lim x$\to$12log x/1-xen bvlim x$\to$3lnx - ln3/x-3 Natali Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 augustus 2006
Natali Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 augustus 2006
Dag NatalieJe bekomt in beide gevallen het geval 0/0 en dus kun je weer de regel van de l'Hopital toepassen.lim(x$\to$1) 2.log(x)/(1-x) (de l'Hopital) = llim(x$\to$1) D(2.log(x))/D(1-x) =lim(x$\to$1) (2/x.ln10)/-1 =lim(x$\to$1) -2/x.ln10 = -2/ln10lim(x$\to$3) (lnx - ln3)/(x-3) = (de l'Hopital)lim(x$\to$3) D(lnx - ln3)/D(x-3) =lim(x$\to$3) (1/x)/1 = lim(x$\to$3) 1/x = 1/3 Zie Regel van de l'Hopital LL donderdag 3 augustus 2006
Zie Regel van de l'Hopital
LL donderdag 3 augustus 2006
©2001-2024 WisFaq