Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Periode en snijpunt x-as

Hallo allemaal! Ik ben een beetje vastgelopen in mijn hoofdstuk goniometrie. Er word mij gevraagd de periodelengte en snijpunten met de x-as te geven van een aantal functies en ik snap niet hoe ik dit het best kan aanpakken.

bv van cos(3px)

en een andere die ik niet snap is sin(7px+2/3p)

Ik weet voor cos x geld voor de snijpunten x= p/2 + kp
en sin x , x= kp
De periode voor de eerste word dus 2/3 en voor de tweede 2/7 maar hoe nu verder? Misschien is hier een simpele oplossing voor, in dit boek is alles ZO beknopt uitgelegd.

Natali
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 juli 2006

Antwoord

Misschien heb je wel iets aan 3. Cirkelbeweging en harmonische beweging.

Uit y=cos(3px) haal ik:

q46235img1.gif

Voor 't vinden van snijpunten met de x-as moet je deze vergelijking oplossen:

cos(3px)=0

Op 6. Vergelijkingen kan je daar ook wel iets over vinden.

q46235img2.gif




Het tweede voorbeeld:

q46235img3.gif

En dan weer oplossen...

q46235img4.gif

Moet kunnen...

WvR
maandag 31 juli 2006

 Re: Periode en snijpunt x-as 

©2001-2024 WisFaq