Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking bepalen van lijn door A

ik heb een vector n, en een punt A. nu moet ik de verglijking van een lijn door A die n als normaalvector heeft bepalen.

ik weet dat de vector ( a boven b ) voor elke c de normaalvector van de lijn ax + by = c is.

dus ik heb bijvoorbeeld de vector n( 1 boven 2 ) en A(4,3)

dus dan zou dit x + 2y = c moeten zijn,
c is gegeven als 10.
maar ik snap echt niet hoe men aan de 10 komt.
ik heb verschillende theorien uitgetest, zo bijvoorbeel dat de vector na het vertrekken vanuit a de coordinaat (5,5) zou hebben en dat dat iets daar mee te maken zou hebben. maar ik kom er echt niet uit.

zo geldt dat bijvoorbeeld ook voor de n (4 boven -3) met A=(5,0) die dan dus 4x-3y = c is, met c = 20, maar waarom nu 20?

alvast bedankt.
mvg
sin

Femme_
Student universiteit - zaterdag 29 juli 2006

Antwoord

  1. (4,3) ligt op x+2y=c dus invullen: 4+2·3=10 Þ c=10
  2. 4x-3y=c met (5,0), dus 4·5-3·0=20 Þ c=20
Lijkt me toch niet zo'n probleem...

WvR
zaterdag 29 juli 2006

 Re: Vergelijking bepalen van lijn door A  

©2001-2024 WisFaq