\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 25539 Re: Cirkel vergelijking Zou het niet gemakkelijker zijn met de formule:r=1/2Ö(a2+b2-4c)?Dan kan je dit al afleiden uit de hoofdvorm en moet je minder rekenwerk verrichten. van de 2de graad ASO - zaterdag 17 juni 2006 Antwoord Minder rekenwerk?Tja, dat moet je maar net weten...x2+y2-10x-6y+9=0(x-5)2+(y-3)2-25=0(x-5)2+(y-3)2=25r=5of:r=1/2Ö((-10)2+(-6)2-4·9)r=1/2Ö(100)r=5(Ik neem dat je met hoofdvorm x2+y2+ax+by+c=0 bedoelt...)'t Heeft beide voor- en nadelen. Als je het middelpunt wilt weten kan je beter de eerste manier gebruiken... maar 't staat er nu... WvR zaterdag 17 juni 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Zou het niet gemakkelijker zijn met de formule:r=1/2Ö(a2+b2-4c)?Dan kan je dit al afleiden uit de hoofdvorm en moet je minder rekenwerk verrichten. van de 2de graad ASO - zaterdag 17 juni 2006
van de 2de graad ASO - zaterdag 17 juni 2006
Minder rekenwerk?Tja, dat moet je maar net weten...x2+y2-10x-6y+9=0(x-5)2+(y-3)2-25=0(x-5)2+(y-3)2=25r=5of:r=1/2Ö((-10)2+(-6)2-4·9)r=1/2Ö(100)r=5(Ik neem dat je met hoofdvorm x2+y2+ax+by+c=0 bedoelt...)'t Heeft beide voor- en nadelen. Als je het middelpunt wilt weten kan je beter de eerste manier gebruiken... maar 't staat er nu... WvR zaterdag 17 juni 2006
WvR zaterdag 17 juni 2006
©2001-2024 WisFaq