Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule van euler (mooiste formule)

Op jullie site heb ik al veel bekeken, en er was ook veel te vinden over de formule van euler. Maar niet onze formule van euler. Wij hebben het over de forumle:

$\eqalign{e^{i\pi} + 1 = 0}$

Wij willen graag meer informatie hierover. Vooral hoe je bij de formule komt, welke stappen zet je? Wij doen dit met differentiaalvergelijkingen ook. Wij hopen snel antwoord te krijgen.

Bij voorbaat dank,
Sven

Sven P
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 2 juni 2006

Antwoord

Beste Sven,

Die formule volgt uit een meer algemene identiteit van Euler:

eix = cos(x) + i.sin(x)

Neem hierin x = $\pi$ en je krijgt jouw formule.

Meer info:mvg,
Tom

td
vrijdag 2 juni 2006

©2001-2024 WisFaq