Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 16328 

Re: Moeder, Veerle en Filip

De oplossing is juist maar onmogelijk te berekenen.
oplossing is
Filip = X
Veerle = x + 4
Moeder = 4*x = 3(x+4)
dus 4x = 3x + 12
dus 4x -3x = 12
dus x = 12
Filip = 12
Veerle = 12 + 4 = 16
moeder = 4 x 12 = 48

Willy
Ouder - donderdag 1 juni 2006

Antwoord

Beste Willy,

Misschien moet je even toelichten wat je bedoelt, het antwoord waar je naar verwijst lijkt mij in orde hoor. Het stelsel is oplosbaar en geeft de oplossing die zowel door Koen als nu opnieuw door jou gegeven wordt.

mvg,
Tom

td
donderdag 1 juni 2006

©2001-2024 WisFaq