Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 45554 

Re: Formules herschikken

Beste Tom,
Bedankt voor je uitleg! Echter ik ben deels uit het probleem gekomen.
1.In je tekst komt een zinsdeel voor:uitdrukking ifv.
Dit deel snap ik niet:wat betekent ifv. Ik kan deze afkorting niet vinden in het woordenboek.
2.Jouw suggesties hebben mij aan het rekenen gezet maar ik kom niet tot het antwoord uit het antwoordenboekje.

Het antwoordenboekje geeft voor het uitdrukken van I1 in R1, R2 en I:
         R2   
I1= ------------*I
R1 + R2
Mag ik je vragen deze uitwerking alsnog te geven?

B.v.dank.

JAAP

P.s.:het antwoord is geen drukfout:numeriek gecheckt!

Jaap a
Student hbo - maandag 29 mei 2006

Antwoord

Beste Jaap,

Staat ifv niet in het woordenboek? Jammer, in de wiskunde komt het wel veel voor
Het staat voor 'in functie van', hopelijk is dat dan ook weer duidelijk.

Zoals ik al zei kunnen we de relatie I = I1 + I2 gebruiken om I2 te vinden ifv I en I1, dat levert: I2 = I - I1.

Als je nu deze uitdrukking voor I2 gebruikt in R1*I1 = R2*I2, dan komt daar geen I2 meer in voor maar enkel nog I,I1,R1,R2. De vergelijking die je dan bekomt moet je oplossen naar I1.

Probeer je dat even? Als het niet lukt, laat dan even zien tot hoe ver je komt.

mvg,
Tom

td
maandag 29 mei 2006

©2001-2025 WisFaq