Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules herschikken

De vraag gaat over het omvormen(=herschikken) van formules.
Relaties:R1*I1=R2*I2 en I=I1+I2
Opgave:Druk I1 uit in R1, R2 en I.
Druk I2 uit in R1, R2 en I.

Jaap A
Student hbo - woensdag 24 mei 2006

Antwoord

Beste Jaap,

Laten we vertrekken van R1*I1 = R2*I2. Als we I1 willen uitdrukking ifv R1, R2 en I, dan staat die I2 hier in de weg. Je kan de andere relatie, I = I1 + I2, gebruiken om I2 te vinden ifv I en I1. Stop deze uitdrukking in de eerste en los die op naar I1.

De tweede opgave gaat analoog, dat moet wel lukken nu.

mvg,
Tom

td
woensdag 24 mei 2006

 Re: Formules herschikken 

©2001-2024 WisFaq