\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 44774 Re: Breuk oplossen Dus dan krijg ik dit:4(x+2)-3x(x-1)-------------- = 1(x-1)(x+2)Dan haakjes wegwerken in de teller:Dan hou ik dit over:4x+11-3x2---------- = 1(x-1)(x+2)Ik weet niet zeker of dit de goede richting in gaat, maar ik weet niet hoe ik nu verder moet. vivend Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 8 april 2006 Antwoord Kruislings vermenigvuldigen! Maar: 4(x+2)-3x(x-1)=4x+8-3x2+3x=-3x2+7x+8 denk ik...En dan:-3x2+7x+8=x2+x-2Enz... WvR zaterdag 8 april 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dus dan krijg ik dit:4(x+2)-3x(x-1)-------------- = 1(x-1)(x+2)Dan haakjes wegwerken in de teller:Dan hou ik dit over:4x+11-3x2---------- = 1(x-1)(x+2)Ik weet niet zeker of dit de goede richting in gaat, maar ik weet niet hoe ik nu verder moet. vivend Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 8 april 2006
4(x+2)-3x(x-1)-------------- = 1(x-1)(x+2)
4x+11-3x2---------- = 1(x-1)(x+2)
vivend Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 8 april 2006
Kruislings vermenigvuldigen! Maar: 4(x+2)-3x(x-1)=4x+8-3x2+3x=-3x2+7x+8 denk ik...En dan:-3x2+7x+8=x2+x-2Enz... WvR zaterdag 8 april 2006
WvR zaterdag 8 april 2006
©2001-2024 WisFaq