Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 44309 

Re: Re: Vergelijkingen met twee onbekenden en gehele oplossingen

Ok. Dus dan krijg ik ab- 11a + 4b = 97. Hoe kun je hierbij dan de 'b' buiten haakjes halen?
Misschien kunt u mij een stap voordoen, vaak is een voorbeeld met getallen makkelijker dan allerlei omschrijvingen. Alvast bedankt!

Ilse
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 16 maart 2006

Antwoord

Beste Ilse,

Zoals ik al zei mogen alleen de termen met een b in het ene lid, de termen zonder een b moeten naar het andere lid. Die 11a hoort daar dus niet, het moet zijn:

ab-4b = 11a+97 Û b(a-4) = 11a+97 Û b = (11a+97)/(a-4)

Nu kan je op deze laatste uitdrukking nog de deling uitvoeren om de vorm te krijgen met die 141

mvg,
Tom

td
donderdag 16 maart 2006

 Re: Re: Re: Vergelijkingen met twee onbekenden en gehele oplossingen 

©2001-2024 WisFaq