\require{AMSmath} Excentriciteit - Afplatting Hoe komt men tot e2=f(2-f) ( Ellips) Als e2= (a2+b2) / a2 en f= (a-b) / a Ik ontbind a2+b2 en graag zo tot e2=f((a+b)/a) Kan iemand mij verder helpen? Alvast dank. Piet 3de graad ASO - dinsdag 14 maart 2006 Antwoord Piet, Van een ellips met ab is de excentriciteit e gedefinieerd als e=Ö(a2-b2/a2).Dus e2=(a2-b2)/a2 en f(2-f)=(a-b)/a *(a+b)/a =e2. Groetend, kn woensdag 15 maart 2006 Re: Excentriciteit - Afplatting ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe komt men tot e2=f(2-f) ( Ellips) Als e2= (a2+b2) / a2 en f= (a-b) / a Ik ontbind a2+b2 en graag zo tot e2=f((a+b)/a) Kan iemand mij verder helpen? Alvast dank. Piet 3de graad ASO - dinsdag 14 maart 2006
Piet 3de graad ASO - dinsdag 14 maart 2006
Piet, Van een ellips met ab is de excentriciteit e gedefinieerd als e=Ö(a2-b2/a2).Dus e2=(a2-b2)/a2 en f(2-f)=(a-b)/a *(a+b)/a =e2. Groetend, kn woensdag 15 maart 2006
kn woensdag 15 maart 2006
©2001-2024 WisFaq