Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuken vereenvoudigen

Hallo, we moeten breuken gaan vereenvoudigen, alleen snap ik de volgende sommen niet. Ik heb er wel bijgezet wat ik denk dat het antwoord moet zijn, dan zie je tenminste waar ik de fout in ga.


x2y2/xy = x.x.y.y/xy (wegstrepen) = xy

De volgende weet ik niet zeker.

(a2b2/c5)m = a2b2/c5

En bij deze snap ik het niet meer..

ap+3bp+4/a3bp =

vivend
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 27 februari 2006

Antwoord

De tweede is a2mb2m/c5m.
Bij de derde kun je weer wegstrepen, namelijk a3 tegen a3 en bp tegen bp

kphart
maandag 27 februari 2006

 Re: Breuken vereenvoudigen 

©2001-2024 WisFaq