Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43820 

Re: Zonder haakjes schrijven

Het ziet er al een stuk logischer uit.
Ik zal het proberen uit te rekenen, zou je me dan kunnen vertellen of ik het goed heb, dan weet ik wat ik verkeerd doe en wat niet.
Ik begin bovenaan bij de sommen die je al een stukje hebt uitgewerkt voor me.

(1/2)2+(1/2)4 = 1/4+1/16 = 4/16+1/16 = 5/16

(1/4)3 = 1/64

(teller/noemer) = -a3/b

(a-b)0 = 1

(teller/noemer)0 1/b

De laatste begrijp ik niet goed met dat wegstrepen, wanneer dat mag. Maar ik denk dat dit het antwoord is.

x3y3
---- = x2y2
xy

Ik hoop dat je me kunt vertellen of ik het zo goed hebt gedaan.
Alvast bedankt.

David
Student hbo - donderdag 23 februari 2006

Antwoord

Wegstrepen? Bij breuken mag je teller en noemer delen door dezelfde factor. Het 'wegstrepen' is meer een administratieve handeling, maar verder klopt het allemaal als een zwerende vinger...

WvR
donderdag 23 februari 2006

©2001-2024 WisFaq