\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 3535 Re: Afgeleide van logaritmische functies 1.g(x)=0,5log(x2)Waarom nu:g(x)=-2·0,5log xg'(x)=-2·1/x·1/ln(0,5)Maar niet:g(x)= 2·0,5logg'(x)= 2·1/x·1/ln(0,5)?2.h(x)=0,5log x·2log xWaarom h(x) met min teken: -2logx·2logx = (2logx)2 Maar niet:h(x)= 2logx·2logx=(2logx)2 Mieke Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 februari 2006 Antwoord De eerste uitwerking bij 1. deugt niet.Kijk maar 's.Bij de tweede moet je bedenken dat:Zie eventueel 1. Rekenregels machten en logaritmen WvR dinsdag 21 februari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
1.g(x)=0,5log(x2)Waarom nu:g(x)=-2·0,5log xg'(x)=-2·1/x·1/ln(0,5)Maar niet:g(x)= 2·0,5logg'(x)= 2·1/x·1/ln(0,5)?2.h(x)=0,5log x·2log xWaarom h(x) met min teken: -2logx·2logx = (2logx)2 Maar niet:h(x)= 2logx·2logx=(2logx)2 Mieke Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 februari 2006
Mieke Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 februari 2006
De eerste uitwerking bij 1. deugt niet.Kijk maar 's.Bij de tweede moet je bedenken dat:Zie eventueel 1. Rekenregels machten en logaritmen WvR dinsdag 21 februari 2006
WvR dinsdag 21 februari 2006
©2001-2024 WisFaq