Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43788 

Re: Goniometrische vergelijking oplossen

Ok, ik snap wat ik had moeten doen.
Verder schrijf je etc...

Moet ik dit verder herleiden tot:
sinx = 0 dus x = 0 (alleen de sinus van 0 = 0).

En omdat cos(p/3) = 1/2 en geldt dat: cos(-x) = cosx? Of is dit het complete antwoord? Of mis ik een conclusie?

Alvast bedankt.

Grtx,
Barry

Barry
Student universiteit - dinsdag 21 februari 2006

Antwoord

Ik kan je de hele uitwerking en het (eind)antwoord wel geven, maar ik vermoed dat het werkelijke probleem is dat je een groot gedeelte van de basisprincipes van gonio-vergelijkingen gemist hebt.
Bij Wisfaq willen we wel een bepaald onderdeeltje nog eens uitleggen, maar geen hele hoofdstukken.
Ik raad je daarom aan je VWO-boek er nog eens bij te pakken en de hoofdstukken over gonio en goniometrische vergelijkingen nog eens te bestuderen.
Wellicht dat er ook e.e.a. op internet te vinden is: googlelen op "goniometrie" en/of "trigonometry"

maar vooruit dan:

sinx=0 Þ x = k.p met k= ..., -2, -1, 0, 1, 2,...
cosx=-1/2 Þ x = 2p/3 + 2kp Ú x = 4p/3 + 2kp

de eis was dat xÎ0,p
dus de oplossingsverzameling is {2p/3}

groeten,
martijn

6. Goniometrische vergelijkingen oplossen

mg
dinsdag 21 februari 2006

©2001-2024 WisFaq