Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijking oplossen

Ben ben met een cursus wiskunde aan de OU (onderdeel van opleiding). Maar nu heb ik een huiswerkvraag over cosinus en sinus en dat heb ik al een jaar of 10 niet meer gehad. Vandaar deze vraag om hulp:

De opdracht is:
2sinx + tanx = 0 en x Î 0,p
Ik heb gevonden (op deze site) dat tanx = sinx/cosx
Dus: 2sinx + (sinx / cosx) = 0
Maar hoe moet ik verder?
Alvast bedankt.

Barry
Student universiteit - dinsdag 21 februari 2006

Antwoord

sinx(2 + 1/cosx)=0 Û
sinx=0 Ú cosx=-1/2
etc...

groeten,
martijn

mg
dinsdag 21 februari 2006

 Re: Goniometrische vergelijking oplossen 

©2001-2024 WisFaq