\require{AMSmath} 2e graadsvergelijking beste wisfaq, ik weet dat er gelijk soortige vragen zijn maar ik kom hier echt niet uit vandaar dat ik het nog een keer vraag.voor welke p ligt de top van de grafiek van:Fp(x)=1/2px2-3x+2p op de lijn k:4x-2y=-5nu weet ik dat je Xtop en Ytop voor moet hebben.Xtop = --3/(2* 1/2p) = 3/pYtop= 1/2p (3/p)2-3*3/p+2p = -1/2 9/p+2p Top (3/p, -1/2 9/p+2p) dus het is een rechte lijn maar volgens de boek zou het antw dus p=-13/4 V p=3 waarna ik dus 1 fout antwoord krijg.heb ik hier een rekenfoutje gemaakt of totaal verkeerd begrepen. Ron Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 januari 2006 Antwoord Als je xtop en ytop invult in de vergelijking van k en je berekent p dan klopt het precies... dus een goed plan, nu nog even afmaken! WvR woensdag 25 januari 2006 Re: 2e graadsvergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
beste wisfaq, ik weet dat er gelijk soortige vragen zijn maar ik kom hier echt niet uit vandaar dat ik het nog een keer vraag.voor welke p ligt de top van de grafiek van:Fp(x)=1/2px2-3x+2p op de lijn k:4x-2y=-5nu weet ik dat je Xtop en Ytop voor moet hebben.Xtop = --3/(2* 1/2p) = 3/pYtop= 1/2p (3/p)2-3*3/p+2p = -1/2 9/p+2p Top (3/p, -1/2 9/p+2p) dus het is een rechte lijn maar volgens de boek zou het antw dus p=-13/4 V p=3 waarna ik dus 1 fout antwoord krijg.heb ik hier een rekenfoutje gemaakt of totaal verkeerd begrepen. Ron Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 januari 2006
Ron Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 januari 2006
Als je xtop en ytop invult in de vergelijking van k en je berekent p dan klopt het precies... dus een goed plan, nu nog even afmaken! WvR woensdag 25 januari 2006
WvR woensdag 25 januari 2006
©2001-2024 WisFaq