Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43123 

Re: Re: Vierkantsvergelijkingen vraagstukken

hartelijk bedankt!
heb nog een vraagje,weet u dit?
de omtrek P van een rechthoek is 28 cm,terwijl de diagonalen 10 cm lang zijn.
bepaal L en B van deze rechthoek.
mijn berekeningen waren:
L+B=14
L2+B2=100
L=14-B
(14-B)2+B2=100
196+B2+B2=100
2B2+96=0
B2+48=0
D=0-4x1x96=-192
dat klopt dus niet echt:s
kan u mij hier verderhelpen?
nogmaals bedankt!
mvg

brent
Overige TSO-BSO - vrijdag 20 januari 2006

Antwoord

Beste Brent,

Je bent goed tot aan (14-B)2 + B2 = 100.
Dan maak je een klassieke fout, een som in het kwadraat is niet gewoon de twee termen apart in het kwadraat, dan vergeet je het dubbel product (de gemengde term). Werk (a+b)2 maar eens uit als (a+b).(a+b), je zal zien dat dit niet gewoon a2+b2 is, er geldt wel:

(a+b)2 = a2+2ab+b2 of (a-b)2 = a2-2ab+b2

mvg,
Tom

td
vrijdag 20 januari 2006

 Re: Re: Re: Vierkantsvergelijkingen vraagstukken 

©2001-2024 WisFaq