Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 42327 

Re: Kwadraat oplossen 1

hi ,tom
sorry voor de toonsetting op de vorige vraag .Het is niet bedoeld zoals het er staat
kun je even checken of ik de opgave a goed heb opgelost
ik heb zoals je zei met complexe getallen opgelost
3x^2-11x+14=0
D= (-11)^2-4*3*14=-47
x1,2 = [(+-1)(-47)^2]/2*3 =[11(+-))(-47)^2]/6
=11/6(+-)(-47)^2 = 11/6+1/6(-47)^2 = 2(-47)^2
of 10/6(-47)^2
(-47)^2 = (47*i)^2 = i(47)^2
x= 2+47i of x=5/3-47i

ok nog bedankt en beste wensen voor 2006

sharon
Student hbo - donderdag 29 december 2005

Antwoord

Beste Sharon,

De discriminant is alvast juist maar dan loopt er ergens iets mis. De abc-formule blijft identiek, met dat verschil dat we "±Ö(b2-4ac)" vervangen door "±iÖ(4ac-b2)" zodanig dat de uitdrukking onder de wortel nu positief is.

De oplossingen zijn dan: x1,x2 = (-b ± iÖ(-D))/(2a)

Invullen levert: (11 ± iÖ47)/6

Eveneens mijn beste wensen voor 2006!

mvg,
Tom

td
donderdag 29 december 2005

©2001-2024 WisFaq