Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 42455 

Re: Wat symboliseert een reeks met complexe nummers

De laatste stappen snap ik, ik kom alleen niet uit de keuze van pi gedeelt door vier. Het bepalen van r is ook wat lastig.

Jasper
Student universiteit - zaterdag 24 december 2005

Antwoord

dag Jasper,

Neem z = a + b·i
Dan geldt:
r = Ö(a2 + b2)
en
j = arctan(b/a) waarbij je in het geval dat a0 is, bij de gevonden arctangens nog p moet optellen (of aftrekken), vanwege het kwadrant.
Omdat in jouw geval a = b = 0.6364, moet dus:
r = 0.6364Ö2
en
j = arctan(1) ...
groet,

Anneke
zondag 25 december 2005

©2001-2024 WisFaq