Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 42016 

Re: 2 vergelijkingen tot 1 herleiden, met een constante

Bedankt voor het antwoord, maar eigenlijk was mijn vraag in dit geval: Hoe los ik dat stelsel dan op??????

Roelof
Student universiteit - maandag 5 december 2005

Antwoord

Om het stelsel op te lossen schrijf je het eerst als :
(de onbekenden links, de bekenden rechts; de eerste vergelijking vermenigvuldigen met 10)
7A + 5B = 1 (1)
A + B = 0.16 (2)

Met matrices :

wordt


Of:

Uit (2) volgt : B = 0.16 - A
Invullen in (1) : 7A + 5(0.16 - A) = 1
waaruit 2A = 0.2
dus A = 0.1 en B = 0.06

LL
woensdag 7 december 2005

©2001-2024 WisFaq