Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

2 vergelijkingen tot 1 herleiden, met een constante

Uit de volgende gegevens:
0,13 = 0,03 + 0,7A + 0,5B
0,19 = 0,03 + 1A + 1B
is af te leiden dat:
? = 0,03 + 0,01A+ 0,06B Waarom dan???

Nou heb ik alle literatuur er bij gehaald die ik had, en bovendien het internet geraadpleegd, maar ik ben nog geen theorie tegengekomen die me de juiste aanknopingspunten geeft voor het oplossen van dit probleem.... Please help me!!

Erasmu
Student universiteit - zondag 4 december 2005

Antwoord

Dag

Uit de eerste twee vergelijkingen kun je berekenen (stelsel oplossen) dat :
A = 0.1 en B = 0.06

Hieruit kun je berekenen :
0,03 + 0,01A+ 0,06B = 0.0346

LL
maandag 5 december 2005

 Re: 2 vergelijkingen tot 1 herleiden, met een constante 

©2001-2024 WisFaq