\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 41933 Re: Afgeleide van een logaritmische functie En als ik het zo doe: (Ö((1-x)/(1+x)))' = 1/2(Ö((1-x)/(1+x))) · -2/(1+x)2 = -1/(Ö((1-x)/(1+x)))·(1+x)2 Dus wordt de afgeleide van het logaritme: 1/(Ö((1-x)/(1+x)))ln10 · -1/(Ö((1-x)/(1+x)))·(1+x)2 = -1/((1-x)/(1+x))·(1+x)2·ln10 = -1/(1-x)2·ln10 Is deze uitkomst correct denk je? Met vriendelijke groeten, Stijn. stijn 3de graad ASO - donderdag 1 december 2005 Antwoord Beste Stijn, Het is juist tot en met de voorlaatste regel. We hebben op dat moment dus: -1/((1-x)/(1+x)*(1+x)2*ln(10)) = -1/((1-x)*(1+x)*ln(10)) = 1/((x-1)*(x+1)*ln(10)) We achteraf niet vergeten dat er nog een factor 1/4 was. mvg, Tom td vrijdag 2 december 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
En als ik het zo doe: (Ö((1-x)/(1+x)))' = 1/2(Ö((1-x)/(1+x))) · -2/(1+x)2 = -1/(Ö((1-x)/(1+x)))·(1+x)2 Dus wordt de afgeleide van het logaritme: 1/(Ö((1-x)/(1+x)))ln10 · -1/(Ö((1-x)/(1+x)))·(1+x)2 = -1/((1-x)/(1+x))·(1+x)2·ln10 = -1/(1-x)2·ln10 Is deze uitkomst correct denk je? Met vriendelijke groeten, Stijn. stijn 3de graad ASO - donderdag 1 december 2005
stijn 3de graad ASO - donderdag 1 december 2005
Beste Stijn, Het is juist tot en met de voorlaatste regel. We hebben op dat moment dus: -1/((1-x)/(1+x)*(1+x)2*ln(10)) = -1/((1-x)*(1+x)*ln(10)) = 1/((x-1)*(x+1)*ln(10)) We achteraf niet vergeten dat er nog een factor 1/4 was. mvg, Tom td vrijdag 2 december 2005
td vrijdag 2 december 2005
©2001-2024 WisFaq