\require{AMSmath} Afgeleide van een logaritmische functie Het gaat om de volgende functie:1/4 * log(Ö1-x/1+x)Ik kwam zo ver:1/4 * 1/((Ö1-x/1+x)*ln10) * -2/(1+x)2=-1/2(Ö(1-x)(1+x)3)*ln10 Stijn 3de graad ASO - donderdag 1 december 2005 Antwoord Beste Stijn,Je probleem vereenvoudigt wanneer je aan de handige eigenschap van logaritmen denk: log(x^a ) a*log(x). Ik ga ook nog over op de natuurlijke logaritme, dat differentieert makkelijker.1/4 * log(Ö((1-x)/(1+x))) = 1/4 * log(((1-x)/(1+x))^(1/2)) = 1/4 * 1/2 * 1/ln(10) * ln((1-x)/(1+x)) = 1/(8*ln(10)) * ln((1-x)/(1+x)).Gebruik nu de kettingregel, ln(f(x))' = 1/f(x) * f'(x).mvg,Tom td donderdag 1 december 2005 Re: Afgeleide van een logaritmische functie ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Het gaat om de volgende functie:1/4 * log(Ö1-x/1+x)Ik kwam zo ver:1/4 * 1/((Ö1-x/1+x)*ln10) * -2/(1+x)2=-1/2(Ö(1-x)(1+x)3)*ln10 Stijn 3de graad ASO - donderdag 1 december 2005
Stijn 3de graad ASO - donderdag 1 december 2005
Beste Stijn,Je probleem vereenvoudigt wanneer je aan de handige eigenschap van logaritmen denk: log(x^a ) a*log(x). Ik ga ook nog over op de natuurlijke logaritme, dat differentieert makkelijker.1/4 * log(Ö((1-x)/(1+x))) = 1/4 * log(((1-x)/(1+x))^(1/2)) = 1/4 * 1/2 * 1/ln(10) * ln((1-x)/(1+x)) = 1/(8*ln(10)) * ln((1-x)/(1+x)).Gebruik nu de kettingregel, ln(f(x))' = 1/f(x) * f'(x).mvg,Tom td donderdag 1 december 2005
td donderdag 1 december 2005
©2001-2024 WisFaq