\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 41822 Re: Re: Vraagstuk stelsels Als ik het stelsel uitwerk kom ik de 25,10 en 15 niet uit:sx+y+z = 50 x = y + z0.5(x+2)+2(y+3) - (z -5)= 29.5juist schrijven:x+y + z = 50x - y - z = 00.5x + 2y - z = 17.5| 1 1 1 50|| 1 -1 -1 0| R2 = r2 - r1|0.5 2 -1 17.5| R3 = r3 - 2r1|1 1 1 50 ||0 -2 -2 -50| R1 = 2r1 + r2|0 0 -3 -82.5| |1 0 0 50||0 -2 -2 -50| R2 = 3r2 - 2R3|0 0 -3 -82.5||1 0 0 50||0 -2 0 -133.5||0 0 -3 -82.5|Ik kom telkens van die hoge getallen uit wat ik ook doe, wat doe ik mis?Bedankt voor de hulp! Evelyn Student Hoger Onderwijs België - zondag 27 november 2005 Antwoord Hallo EvelynJe fout zit reeds bij het verwerken van de eerste matrix.Op de derde rij moet je de operatie r3 - 0.5r1 toepassen.Je bekomt dan := (na deling)Nu zal het wel lukken.. LL zondag 27 november 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als ik het stelsel uitwerk kom ik de 25,10 en 15 niet uit:sx+y+z = 50 x = y + z0.5(x+2)+2(y+3) - (z -5)= 29.5juist schrijven:x+y + z = 50x - y - z = 00.5x + 2y - z = 17.5| 1 1 1 50|| 1 -1 -1 0| R2 = r2 - r1|0.5 2 -1 17.5| R3 = r3 - 2r1|1 1 1 50 ||0 -2 -2 -50| R1 = 2r1 + r2|0 0 -3 -82.5| |1 0 0 50||0 -2 -2 -50| R2 = 3r2 - 2R3|0 0 -3 -82.5||1 0 0 50||0 -2 0 -133.5||0 0 -3 -82.5|Ik kom telkens van die hoge getallen uit wat ik ook doe, wat doe ik mis?Bedankt voor de hulp! Evelyn Student Hoger Onderwijs België - zondag 27 november 2005
Evelyn Student Hoger Onderwijs België - zondag 27 november 2005
Hallo EvelynJe fout zit reeds bij het verwerken van de eerste matrix.Op de derde rij moet je de operatie r3 - 0.5r1 toepassen.Je bekomt dan := (na deling)Nu zal het wel lukken.. LL zondag 27 november 2005
LL zondag 27 november 2005
©2001-2024 WisFaq