Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verandering differentiaal

Hallo

Ik ben student hbo en heb problemen met het oplossen van het volgende:
gegeven: z(x,y)=3x^1/3y^2/3
=Bepaal met hoeveel de variabele x moet veranderen terwijl y niet verandert, zodat functiewaarde in (x,y)=(8,1) verandert met ongeveer 0,1

Zou u mij hiermee kunnen helpen

Groeten
Thomas

Thomas
Student hbo - woensdag 23 november 2005

Antwoord

Thomas,
z(x+Dx,y+Dy)-z(x,y)@dz/dx Dx+dz/dyDy.
Hier is Dy=0, x=8 en y=1.Nu verder zelf.
Groetend,

kn
donderdag 24 november 2005

 Re: Verandering differentiaal 

©2001-2024 WisFaq