Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele functies

De luchtdruk p in hPa op h meter boven de zeespiegel wordt gegeven door een exponentiele functie van de vorm p=a.e-bh voor zekere a,b Î
a)Bepaal a en b als je weet dat de luchtdruk op nulniveau gelijk is aan 1013 hPa en op 5000 m boven de zeespiegel de helft daarvan.
b)Boven de 7000 m dragen klimmers meestal een masker .Bepaal de luchtdruk op die hoogte.
c)Geef de logaritmische functie die de hoogte uitdrukt in functie van de luchtdruk.
d)Als de luchtdruk buiten een vliegtuig gelijk is aan drie tiende van de luchtdruk op zeespiegelniveau, hoe hoog vliegt dat vliegtuig dan?

oké voor a heb ik dit :
1013=a.e-b2500
Û1013 = a.(e-b)2500
ÛLog 1013=log [a.(eb)2500]
Ûlog 1013=log a + log (eb)2500
Ûlog 1013=log a + 2500. log eb
nu kan ik niet meer verder

giovan
3de graad ASO - zondag 20 november 2005

Antwoord

Met 'op nulniveau gelijk is aan 1013 hPa' kan je waarde van a bepalen. Dat het 'andere' gegeven invullen om b te bepalen.

q41658img1.gif

Enzovoort...

WvR
zondag 20 november 2005

 Re: Exponentiele functies 
 Re: Exponentiele functies 

©2001-2024 WisFaq