\require{AMSmath} Vergelijking van een rechte met een evenwijdige Hoe bepaal ik de vergelijking van de rechte die door het punt (0,3) gaat en evenwijdig is met de rechte door de punten (2,0) en (5,2).Ik dank u bij voorbaat linda Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 augustus 2002 Antwoord Als je lijn die je zoekt evenwijdig loopt aan de rechte door (2,0) en (5,2), dan betekent dat dat ze dezelfde richtingscoefficient hebben.Laten we die eerst maar eens gaan uitrekenen.de rico = \Deltay/\Deltax = (2-0)/(5-2) = 2/3de algemene vergelijking van een rechte lijn isy=ax+b waarbij a de rico is.Deze weten we dus al.Jouw lijn luidt vooralsnog y=2/3x+bNou alleen de b nog vinden en dan zijn we klaar.Daartoe moet je het punt invullen waar jouw lijn doorheen loopt:3=2/3·0 + b \to b=3en dus is y=2/3x+3groeten,martijn mg dinsdag 27 augustus 2002 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bepaal ik de vergelijking van de rechte die door het punt (0,3) gaat en evenwijdig is met de rechte door de punten (2,0) en (5,2).Ik dank u bij voorbaat linda Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 augustus 2002
linda Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 augustus 2002
Als je lijn die je zoekt evenwijdig loopt aan de rechte door (2,0) en (5,2), dan betekent dat dat ze dezelfde richtingscoefficient hebben.Laten we die eerst maar eens gaan uitrekenen.de rico = \Deltay/\Deltax = (2-0)/(5-2) = 2/3de algemene vergelijking van een rechte lijn isy=ax+b waarbij a de rico is.Deze weten we dus al.Jouw lijn luidt vooralsnog y=2/3x+bNou alleen de b nog vinden en dan zijn we klaar.Daartoe moet je het punt invullen waar jouw lijn doorheen loopt:3=2/3·0 + b \to b=3en dus is y=2/3x+3groeten,martijn mg dinsdag 27 augustus 2002
mg dinsdag 27 augustus 2002
©2001-2025 WisFaq