\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 17511 Re: Afgeleide van arcsin en arccos naar aanleiding van bovenstaande vraag, ik snap de volgende stap niet geheel: 1/Ö(1-sin2y) = 1/Ö(1-x2) hoe kun je dit afleiden. hetzelfde probleem heb ik bij de afgeleide van arctan arctan(x)= 1/tan y tan y = 1/cos2y {de volgende stap begrijp ik niet) arctan(x)= 1/(1+x2) bij voorbaat dank domini domini Student hbo - maandag 7 november 2005 Antwoord 1. We hadden x=sin y genomen toch? Dan is sin2y=x2 2. Zie Re: Afgeleide arctan bewijzen voor wat meer uitleg over de afgeleide van arctan. WvR maandag 7 november 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
naar aanleiding van bovenstaande vraag, ik snap de volgende stap niet geheel: 1/Ö(1-sin2y) = 1/Ö(1-x2) hoe kun je dit afleiden. hetzelfde probleem heb ik bij de afgeleide van arctan arctan(x)= 1/tan y tan y = 1/cos2y {de volgende stap begrijp ik niet) arctan(x)= 1/(1+x2) bij voorbaat dank domini domini Student hbo - maandag 7 november 2005
domini Student hbo - maandag 7 november 2005
1. We hadden x=sin y genomen toch? Dan is sin2y=x2 2. Zie Re: Afgeleide arctan bewijzen voor wat meer uitleg over de afgeleide van arctan. WvR maandag 7 november 2005
WvR maandag 7 november 2005
©2001-2025 WisFaq