Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41320 

Re: Ontbinden in factoren (derdegraads vierdegraads)

Bedankt!
In het boek dat ik heb willen ze dat je eerst een oplossing zoekt, in veel gevallen x=1 of x=2 ofzo, en dan adh daarvan de andere oplossingen vindt.

2x2+1 kun je toch geen oplossing voor krijgen van x?

Rob
Student universiteit - vrijdag 4 november 2005

Antwoord

Dat hangt er van af: 2x2+1=0 heeft geen reële oplossingen maar wel complexe: x=±i/sqrt(2)

kphart
vrijdag 4 november 2005

©2001-2024 WisFaq