Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41089 

Re: Primitiveren de eerste stap

Ook de tweede is gelukt.
Ik heb nog een vraagje over de volgende integraal:
òt(1+t)^16. De primitieve heb ik wel gevonden door (1+t)^17 te nemen en dat weer te differentiëren en te kijken hoe ik dit tot een goed eind kreeg. Dit lukte wel, maar kan het niet handiger(korter)?
thanks,
jantine

jantin
Student hbo - dinsdag 25 oktober 2005

Antwoord

Is dit iets?
q41126img1.gif

PS,
Een andere mogelijkheid is dat je schrijft:
t(1+t)^16=(1+t)^17-(1+t)^16,
immers (1+t)^17-(1+t)^16=(1+t)^16(1+t-1)=t(1+t)^16

Een derde mogelijkheid is dat je gebruik maakt van de substitutie u=1+t

hk
dinsdag 25 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq