Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 40725 

Re: Differentieren van goniometrische functies

eerlijk gezegd volg ik dit helemaal niet
waar komt sin(x+Dx)=sinx cosDx + cosx sinDx vandaan?

anyway, ik heb hier mijn wiskundeboek voor me liggen, en daarin stellen ze heel kort door de bocht het volgende:
f'(x)=limDx®0 sin(x+Dx)-sin(x)/Dx is gelijk aan :
limDx®0 (cos(x + 1/2Dx) sin(1/2 Dx))/(1/2 Dx)

en daar tussen zitten schijnbaar een aantal stappen die ik niet ken en ook niet kan beredeneren...

weten jullie dat misschien dan wel?

berend
Student hbo - maandag 10 oktober 2005

Antwoord

Berend,
Er zij vele wegen die....
In het wiskundeboek wordt gebruik gemaakt van de relatie dat
sina-sinb=2sin((a-b)/2)cos((a+b)/2) en nu niet vragen waar dit vandaan komt.
Groetend,

kn
maandag 10 oktober 2005

©2001-2025 WisFaq