Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren van goniometrische functies

ik zit met het volgende probleem, ik een simpele functie:
sin(x)
uit te werken met de definitie van de afgeleide.
f'(x)=limDx®0 f(x+Dx)-f(x)/Dx
dat wordt dus :
f'(x)=limDx®0 sin(x+Dx)-sin(x)/Dx
En hoe nu verder zodat ik dus uitkom op cos(x) want die link leg ik dus niet.. (het zou ook nog kunnen zijn dat het bij mij gewoon een gebrek aan kennis van de goniometrie is, maar daarin ben ik ook al wezen zoeken, en werd ik niks wijzer..

bij voorbaat dank,
Berend.

Berend
Student hbo - maandag 10 oktober 2005

Antwoord

Berend,
sin(x+Dx)=sinxcosDx+cosxsinDx.Als je dit invult krijg je
sinx(cosDx -1)/Dx +cosxsinDx/Dx.Nu moet je weten dat
(cosDx-1)/Dx®0 voorDx®0 en sinDx/Dx®1 voor
Dx®0.
Groetend,

kn
maandag 10 oktober 2005

 Re: Differentieren van goniometrische functies  

©2001-2025 WisFaq