\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 40680 Re: Ontbinden in factoren Is het antwoord dan: (b+1)(b2-1b-1)? bram 3de graad ASO - zondag 9 oktober 2005 Antwoord Als je de haakjes wegwerkt dan klopt het niet...(b+1)(b2-b-1)=b3-b2-b+b2-b-1=b3-2b-1Maar waarom niet zo?b+1/b3+1\b2-b+1 b3+b2 ----- - -b2+1 -b2-b ----- - b+1 b+1 --- - 0Of gebruik de regel van Horner: Zie Ontbinden in factoren WvR zondag 9 oktober 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Is het antwoord dan: (b+1)(b2-1b-1)? bram 3de graad ASO - zondag 9 oktober 2005
bram 3de graad ASO - zondag 9 oktober 2005
Als je de haakjes wegwerkt dan klopt het niet...(b+1)(b2-b-1)=b3-b2-b+b2-b-1=b3-2b-1Maar waarom niet zo?b+1/b3+1\b2-b+1 b3+b2 ----- - -b2+1 -b2-b ----- - b+1 b+1 --- - 0Of gebruik de regel van Horner: Zie Ontbinden in factoren WvR zondag 9 oktober 2005
b+1/b3+1\b2-b+1 b3+b2 ----- - -b2+1 -b2-b ----- - b+1 b+1 --- - 0
Zie Ontbinden in factoren
WvR zondag 9 oktober 2005
©2001-2024 WisFaq