Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lastig bewijs

Hoi,

Ik moet bewijzen dat (A/B)/(A/C) = A Ç (C/B)
Ik geraak hier niet aan uit
Ziehier waar mijn pogingen

Uit (A/B)/(A/C) volgt dat x Î(A/B) en x Ï (A/C)
Dus (x Î A EN x Ï B) EN (x Ï A EN x Î C)
Ik veronderstel nu dat dit hezelfde is als
A/B Ç C/A
en nu zit ik vast
Ik heb al langs de andere kant ook geprobeerd maar loop ook vast

Help me
Het is een kwestie van dit jaar starten zonder onopgeloste oefeningen... MOTIVATIE
bedankt

Heavy
Student universiteit België - zaterdag 8 oktober 2005

Antwoord

Hallo

Je weet dat A/B de elementen zijn die tot A behoren, behalve de elementen die tot B behoren, dus de doorsnede van A met het complement van B (ØB)
A/B = AÇØB

Dus (A/B)/(A/C) = (AÇØB)/(AÇØC)
(AÇØB)ÇØ(AÇØC) = **

Volgens de wet van De Morgan is Ø(AÇØC) = ØAÈC

Dus ** = (AÇØB)Ç(ØAÈC) = ***

Ç is distributief ten opzichte van È

Dus *** = (AÇØBÇØA) È (AÇØBÇC) = ****

AÇØBÇØA = (AÇØA)ÇØB (commutativiteit)
= ÆÇØB=Æ

Dus **** = AÇØBÇC = AÇ(ØBÇC)
= AÇ(CÇØB) = AÇ(C/B)

LL
zaterdag 8 oktober 2005

©2001-2025 WisFaq