\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 40300 Re: Problemen met een parameter Ik heb dit geprobeerd en dan kwam ik op dit:D= (a-4)2-4*1*(a+1)= a2+16-8a-4a-4= a2-12a+12dan: D= (-12)2-4*1*12= 144-48 = 96®a= 12+Ö96 /2a= 12-Ö96/2Klopt dit? Kim Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 16 september 2005 Antwoord Het eerste stuk klopt.De vraag is dan 'voor welke a geldt':a2-12a+120Eerst gelijkstellen:a2-12a+12=0Oplossen:a=6-2Ö6 of a=6+2Ö6Tekenverloop: + 0 - 0 + ---------6-2Ö6------------6+2Ö6---------Dus... 6-2Ö6a6+2Ö6 WvR zaterdag 17 september 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb dit geprobeerd en dan kwam ik op dit:D= (a-4)2-4*1*(a+1)= a2+16-8a-4a-4= a2-12a+12dan: D= (-12)2-4*1*12= 144-48 = 96®a= 12+Ö96 /2a= 12-Ö96/2Klopt dit? Kim Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 16 september 2005
Kim Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 16 september 2005
Het eerste stuk klopt.De vraag is dan 'voor welke a geldt':a2-12a+120Eerst gelijkstellen:a2-12a+12=0Oplossen:a=6-2Ö6 of a=6+2Ö6Tekenverloop: + 0 - 0 + ---------6-2Ö6------------6+2Ö6---------Dus... 6-2Ö6a6+2Ö6 WvR zaterdag 17 september 2005
+ 0 - 0 +
WvR zaterdag 17 september 2005
©2001-2024 WisFaq