\require{AMSmath} Problemen met een parameter Bepaal a zodat elke x ÎP voldoet aan:x2+(a-4)x+a+1 0Hoe los ik dit op? Kim Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 16 september 2005 Antwoord Als je kijkt naar de grafiek van y=ax2+bx+c dan heeft de parabool 0, 1 of 2 snijpunten met de x-as. Voor D=b2-4ac geldt:D0: 0 snijpuntenD = 0: 1 snijpuntD0: 2 snijpuntenIn jouw geval heeft de parabool y=x2+(a-4)x+a+1 geen snijpunten met de x-as. De (dal-)parabool ligt als het ware 'geheel' boven de x-as. Er geldt derhalve D0D=(a-4)2-4·1·(a+1)0..en dan zal het wel lukken? WvR vrijdag 16 september 2005 Re: Problemen met een parameter ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal a zodat elke x ÎP voldoet aan:x2+(a-4)x+a+1 0Hoe los ik dit op? Kim Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 16 september 2005
Kim Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 16 september 2005
Als je kijkt naar de grafiek van y=ax2+bx+c dan heeft de parabool 0, 1 of 2 snijpunten met de x-as. Voor D=b2-4ac geldt:D0: 0 snijpuntenD = 0: 1 snijpuntD0: 2 snijpuntenIn jouw geval heeft de parabool y=x2+(a-4)x+a+1 geen snijpunten met de x-as. De (dal-)parabool ligt als het ware 'geheel' boven de x-as. Er geldt derhalve D0D=(a-4)2-4·1·(a+1)0..en dan zal het wel lukken? WvR vrijdag 16 september 2005
WvR vrijdag 16 september 2005
©2001-2024 WisFaq